A Zen Approach

Reading – Award-Winning Design

DSC_1221

A stunning Asian-influenced woodland garden filled with museum-quality art and plants, set in a mature white pine forest — this was the homeowners’ dream. The problem? Every view was scarred by the utilitarian driveway necessary for access to the house. A multipurpose entrance area was needed with intuitive, aesthetic and functional circulation patterns to guide the visitors, homeowners and vehicles to four different doors, as well as to the decks and home studio.

Presented with these unique challenges, we designed a solution that was 100% functional and 100% aesthetic. The parking area was now the crowning glory of the site, a focal point seen from numerous vantage points.

Used as pavers, local granite slabs cut to precise lengths provided functionality, and tickled the aesthetic delight of the clients. All angles of the new Kyoto style courtyard provide rich vistas and vignettes with plants, stone sculptures, ledge and a pine tree canopy as finishing flourishes.

This garden design won an International Design award from the Association of Professional Garden Designers in 2016 and was featured in DESIGN New England Magazine in January 2014.

Photography by ©Ritterbin Photography

Let's create a garden that feels like home.

SEND US A MESSAGE

*WE RESPECT YOUR PRIVACY AND WILL NOT SHARE YOUR INFORMATION

    First Name
    Last Name
    City
    Postal/Zip Code
    Email Address
    Phone Number

    office@christiedustman.com
    Call Us: (617) 327-0330
    8 A Street, Boston, MA 02136