Touch of Whimsy

Roslindale

This Victorian-style house was plagued with a sloped front yard, heavy shade in the back, poor soil, and an oversized concrete pad with a defunct brick oven. Originally used to distribute groceries to horse and wagon buyers, the renovated 1897 barn needed a wide and functional driveway that no longer blended into the backyard. How could we separate the spaces visually and functionally? And how could we honor the homeowners who wanted to incorporate parts of the old house, unexpected colors, and fun found objects?

We divided the back yard into two spaces: first we designed a curved sitting wall and water feature that shapes the entertaining area. Further back, we created a second, quieter, shaded sitting area. The water feature incorporates old farm equipment and the arbors are an eclectic repurposing of a boat and wooden ladders. The multicolored perimeter fence was designed by the homeowner. The front walkway’s organic shape is graced with a fan pattern of granite cobbles topping a homeowner-devised snow melt system.

Photography by ©Damianos Photography

Let's create a garden that feels like home.

SEND US A MESSAGE

*WE RESPECT YOUR PRIVACY AND WILL NOT SHARE YOUR INFORMATION

    First Name
    Last Name
    City
    Postal/Zip Code
    Email Address
    Phone Number

    office@christiedustman.com
    Call Us: (617) 327-0330
    8 A Street, Boston, MA 02136